Algemene informatie


De stichting Hulp en Steun is in 1998 opgericht. Ze heeft een samenwerkingsverband met de gemeente Urk, bankinstellingen en diverse diaconiën.


U treft in Hulp en Steun een betrouwbare en persoonlijke organisatie die met respect en vertrouwen omgaat met haar cliënten.

De stichting kent een klantgerichte en op resultaatgerichte werkwijze. U kunt van ons een pro-actieve houding verwachten.

Er wordt geen wachtlijst gehanteerd, hierdoor kan vrijwel direct de helpende hand worden geboden.

Er wordt gewerkt zonder subsidie, er behoeft geen winst te worden gemaakt en er wordt niet gewerkt vanuit een politieke overtuiging.

De stichting is objectief en onafhankelijk en streeft geen persoonlijke of financiële belangen na.

Naast de medewerkers is er een bestuur. Ook is er een onafhankelijke raad van advies.

De stichting Hulp en Steun is wettelijk verplicht de gegevens van al haar cliënten strikt vertrouwelijk te behandelen en heeft daardoor oog voor uw privacy.

We helpen iedereen die meerderjarig is en problemen heeft met het beheer van geld. Het maakt hierbij geen verschil of men veel of weinig verdient, of dat u wel of geen vermogen heeft.

Iedere cliënt heeft recht op ons schuldhulppakket. Bij de schuldsaneringregeling gelden de vergoedingen zoals deze vermeld staan in de voorwaarden.

Bij budgettering betaalt de cliënt éénmalig entreegeld en daarnaast een maandelijkse vergoeding die afhankelijk is van het inkomen en/of vermogen. U wordt hierover geinformeerd tijdens het kennismakingsgesprek.


Wetenswaardigheden

Uw mening telt

Een optimale dienstverlening

Een op de vijf huishoudens heeft betalingsproblemen

Maar liefst 21% van de huishoudens heeft problemen om alle rekeningen op tijd te betalen. Dat zijn 1,5 miljoen Nederlandse huishoudens. Van hen heeft de helft ernstige problemen, wat betekent dat zij regelmatig huur of hypotheek te laat betalen, er loonbeslag is gelegd of de energie is afgesloten.

Agenda

01-04-2019
Ketenoverleg
23-04-2019
Vergadering AB april 2019
21-05-2019
Vergadering AB met RvA mei 2019
02-07-2019
Vergadering AB juli 2019
03-09-2019
Vergadering AB september 2019